Obvladujte proizvodne recepture skozi celoten življenjski cikel

Lek
(član skupine Sandoz-Novartis)

Logotipa Lek in Novartis
Lek je član skupine Sandoz, Novartisove generične divizije, pionirja na področju podobnih bioloških zdravil in drugega največjega proizvajalca generičnih zdravil na svetu. V Leku proizvajajo farmacevtske in biotehnološke učinkovine, farmacevtske izdelke in biološka zdravila.

Izziv

Tako kor pri vsakem farmacevtskem podjetju je tudi pri Leku recepturni sistem ključen za agilno proizvodnjo in uvaja novo dimenzijo transparentnosti v proizvodni proces.


Rešitev

Metronikov MePIS RM sistem predstavlja univerzalno rešitev za upravljanje in nalaganje receptur na proizvodne naprave. Na segmentu proizvodnje trdnih in sterilnih izdelkov ter v biofarmacevtski proizvodnji je skupno v Metronikov recepturni sistem vključenih preko 60 naprav različnih proizvajalcev. Sistem poskrbi za shranjevanje in verzioniranje receptur, hkrati pa lahko eno recepturo naložimo na več naprav istega tipa. Uporabniki lahko nalagajo in pišejo recepture v udobju svoje pisarne prek spletnega grafičnega vmesnika. Sistem poskrbi tudi za hitro in enostavno potrjevanje in overjanje receptur.  Rešitev sledi priporočilu GMP in je izvedena v skladu z GAMP 5, prav tako pa je tudi prilagojena mednarodnemu standardu  21 CFR Part 11.


Rezultat

S pomočjo MePIS RM je bilo uporabniku olajšano pisanje receptur, hkrati pa je bilo občutno pohitreno prehajanje med izdelovanjem različnih izdelkov.

Zdrobljene tablete