Image
Programska oprema WIN-911 – varen, zanesljiv in učinkovit sistem obveščanja in alarmiranja v procesnih sistemih

WIN-911

je programska oprema, ki v realnem času preko različnih komunikacijskih kanalov obvešča uporabnike o delovanju sistema in o kritičnih alarmnih stanjih sistema. WIN-911 se lahko povezuje na Proficy iFIX HMI/SCADA sisteme in na poljubne OPC-DA vire. Obveščanje lahko poteka preko mobilnih in stacionarnih telefonov (preko SMS in/ali glasovnega obveščanja), pozivnikov, spletnih brskalnikov, pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov.
WIN-911 aplikacija se lahko uporablja na številnih področjih: vodovodni sistemi, sistemi za čiščenje odpadnih voda, energetski sistemi, industrijski sistemi, zgradbe ter ostali proizvodni in infrastrukturni objekti. Uporabnik lahko izbira med različnimi opcijami obveščanja in alarmiranja:
mobilni telefoni

SMS Mobile to Mobile opcija

Obveščanje in alarmiranje poteka preko pošiljanja SMS tekstovnih sporočil na mobilne telefone uporabnikov, ki so v tistem trenutku na delovnem mestu.
WIN-911 sistem pošlje SMS sporočilo uporabnikom takoj, ko se v procesnem sistemu pojavi alarm ali ko pride do potrditve alarma. Uporabniki pa lahko pošljejo SMS sporočilo tudi nazaj v WIN-911 sistem, s čimer lahko potrdijo posamezne alarme, ali pa od sistema zahtevajo povratno informacijo o trenutnem alarmnem stanju procesnega sistema.

Mobile-911 & MobileView opcija

Ta opcija uporabnikom ponuja nov način obveščanja (»push notification« tehnologija), prikazovanja in potrjevanja alarmov. To poteka preko namenske aplikacije (Mobile-911), prirejene za pametne telefone in tablične računalnike, ali pa preko spletnih brskalnikov (MobileView). Aplikacija Mobile-911 deluje na vseh Apple iOS, Android ali BlackBerry pametnih telefonih oz. tabličnih računalnikih.
prikaz vseh opcij mobile 911 in mobile view

Obveščanje preko E -pošte in pozivnikov

Obveščanje in alarmiranje poteka preko e-pošte ali alfanumeričnih pozivnikov.

Glasovno obveščanje preko telefonskih naprav

Klicanje in obveščanje o alarmnih stanjih lahko poteka preko telefonskih povezav. Pri tem lahko ustvarimo poljubne glasovne (avdio) datoteke ali pa uporabimo možnost pretvorbe besedila v govor (»text-to-speech«).

 WIN 911 // dr. Aljaž Stare // // 01/514-08-37